diumenge, 22 d’abril del 2012

Baviera

Després d'un parell de dies a Suïssa, vam anar cap a Baviera al sud d'Alemanya, on, bàsicament, vam visitar el castell de Neuschwanstein, que és el castell que va inspirar el de la Bella Dorment de Walt Disney i va ser construït el segle XIX per Ludwig II. El castell està situat al poble de Schwangau, on també hi ha el castell de Hohenschwangau, al costat de dos llacs, Alpsee i Schwansee, a prop de la frontera amb Àustria. L'interior del castell està molt ben conservat i la visita et permet descobrir diferents racons del castell, com ara la cuina, que em va sorprendre perquè era impressionantment gran i hi havia estris de l'època. El dia que vam visitar la zona era ennuvolat i plovisquejava, la qual cosa impedia que la postal del castell fos tan espectacular com hauria estat en un dia assolellat.


L'endemà, vam anar per l'Alpenstrasse fins a Berchtesgaden. La carretera és bastant pinturesca, plena de revolts, amb muntanya a una banda i precipici a l'altra, amb rierols i cascades petites, etc.; llàstima que plovia! El punt màxim d'aquesta ruta va arribar quan ens vam ficar en una mena de port de muntanya que s'enfilava fins a 1.400 metres, on no veiem res per culpa de la boira. Decididament, hi haurem de tornar quan faci sol!

A aquesta regió també vam poder veure en diferents pobles el Maibaum - l'arbre de maig, que és una tradició en aquesta zona d'Europa. L'1 de maig, o la vigília, col·loquen un pal i el decoren amb motius representatius de la regió, normalment amb els colors típics de Baviera, el blau i el blanc; seria com un arbre de Nadal, a la primavera. És una tradició de la qual no se'n sap ben bé l'origen, però la comparteixen amb altres cultures, com ara l'escandinava o l'anglosaxona.