dissabte, 1 de novembre del 2008

L'esport nacional

Ahir al vespre, vaig fer una d’aquelles coses que s’han de fer quan vas al Canadà: anar a veure un partit d’hockey. Jugaven els Kamloops Blazers contra els Left Bridge, i van guanyar els de Kamloops 5 a 2, per tant la gent estava molt contenta. A més a més, com que era Halloween, hi havia molta gent disfressada (la disfressa de carbassa triomfa molt!), i a la mitja part, hi havia més personatges dels habituals disfressats per allà.

A veure, la cosa començava a les 7 de la tarda, vam arribar per allà tres quarts i ens vam trobar una gent revenent entrades, però la reventa d’entrades aquí em sembla que funciona diferent. Gairebé tothom que ho feia era gent gran i el senyor a qui les vam comprar ens va explicar que a la seva empresa els hi donaven entrades i ell les venia (més barates que a la taquilla, però que et sortien igual de preu que si les compraves amb el carnet d’estudiant) i els diners que recollia els donava a una associació d’aquí Kamloops.

Al cap d’una estona, van començar a sortir els jugadors i van cantar l’himne (stand up, remove your hats, and sing together the national anthem) i després, ja van començar. Els partits d’hockey tenen tres parts de vint minuts i durant els descansos, sortien les mascotes, per a distreure el públic i organitzaven un partidet de futbol sobre gel. Va ser divertit. Algunes coses curioses d’aquest esport és que no passa res greu si et baralles, agafar l’altre per la samarreta i picar el seu stick amb el teu és el mínim que has de fer, per a sobreviure i quan et baralles amb algú altre més seriosament (hi ha hagut tres o quatre baralles grans, en les quals hi havia els àrbitres i tot al mig i volaven els cascs i les genolleres dels jugadors), t’expulsen uns quants minuts, però no et fan anar a la banqueta amb els altres, sinó que estan al penalty room, que vol dir que estan castigats a l’altra banda del camp, en uns seients que hi ha, amb un vidre de separació entremig, perquè no s’acabin de matar, mentre els altres juguen. A la foto, es veu una d'aquestes batusses, si voleu veure més fotos, cliqueu aquí.

Ah! I una altra de les coses que té aquest país és que la gent és refiada. A la mitja part, quan hem anat a comprar el sopar, hem deixat les jaquetes allà, la Claudia hi ha deixat la càmera i tot, i quan hem tornat, encara hi era tot. Els primers dies jo devia fer molta gràcia, a qualsevol bar on anava o fins i tot a la biblioteca, no m’agradava deixar les coses soles. S’ha d’entendre, a la biblioteca de l’Autònoma, hi havia un rètol que deia que vigilessis les teves coses que te les podien robar... I evidentment, mai deixaria la bossa a una cadira d'un bar, mentre vaig a la barra o al lavabo; i és clar, aquí, no volia quedar-me tancada, a fora de casa sense claus i sense jaqueta, que fa fred!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

jejeje... no no... tu agafa el bolso sempre que vagis a algun lloc!!!! ja s'ho faran si són tan refiats ;-)

veig que això del Hockey ha estat tota una experiència!!!!! aquí estan com bojos amb el Baseball... sobretot ara que els Phillies han guanyat la World Series ;-)

apa, a disfrutar de la vida americana :-D

MARTA

Anònim ha dit...

Clar, com que són tan refiats, saben que ja es poden anar barallant que el contrincant com a molt li treurà el casc, o li enviarà les genolleres a l'altra punta, però de mal no li'n farà mai! xD

De totes maneres, "vaia tela"!! són bastant animals!!

Ara, el fenòmen hochey seria comparable amb el futbol aquí? Es parla del futbol europeu? El Barça és ben valorat?

Bé, merci!! sort!

Esther ha dit...

Isaac, sí la gent és molt aficionada a l'hockey aquí. I de futbol no se'n parla gaire, hi juguen eh! Però realment els hi interessa més l'hockey i el rugby. Suposo que ja t'imagines que jo de futbol no en parlo gaire, però els estudiants internacionals (d'Europa o de sud-Amèrica) sí que coneixen el Barça; els d'aquí, els que han estat a Barcelona sí, però els altres normalment no.