dimecres, 29 d’octubre del 2008

The Rhinoceros Party (or Rhino Party)

Ja us vaig explicar que a la universitat feia una assignatura que tracta diferents aspectes de la cultura i la societat canadenca. Doncs bé, fa alguns dies, vam parlar de política i vaig descobrir un partit que crec que heu de conèixer: the Rhinoceros Party.

Fundat l’any 1963 per Jacques Ferron, el seu objectiu era fer sàtira política des de dintre mateix de la política i introduir un toc humorístic a la campanya. Alguns dels seus membres es definien com a marxistes-lennonistes, en referència a Groucho Marx i John Lennon. Mai van aconseguir representació parlamentària. De fet, ni ells mateixos ho esperaven i entre les seves promeses electorals, tenien la de dissoldre el parlament i iniciar una altra campanya immediatament, en cas de guanyar les eleccions. Tot i no aconseguir mai asseure’s al parlament, el 1984, va ser el quart partit més votat. El Rhinoceros Party es va dissoldre el 1993, després de la mort del fundador i, sobretot, degut a la imposició de normes més estrictes als partits. A la pàgina web del partit, hi ha informació sobre la iniciativa de reanimar-lo.

Algunes de les promeses electorals destacades del Rhinoceros Party eren:

  • Abolir la llei de la gravetat.
  • Derribar les Rocalloses, per tal que els habitants d’Alberta poguessin veure la posta de sol del Pacífic.
  • Annexionar els Estats Units, que es convertirien en una regió del Canadà i evitar d’aquesta manera el control estranger dels recursos naturals del país.
  • Abolir el medi ambient, perquè mantenir-lo net és massa difícil i ocupa molt espai.
  • Prohibir les pistoles i la mantega, perquè totes dues maten.
  • Comptar totes les illes, per veure si els americans n’havien robat alguna.
  • Declarar la guerra a Bèlgica, perquè el Tintín mata un rinoceront en una de les seves aventures. Després, proposar de cancel·lar l’atac, a canvi d’una entrega de musclos i cervesa belga a la seu del partit, cosa que l’ambaixada belga al Canadà va fer!

1 comentari:

Anònim ha dit...

ostres tu!!!!! QUE BO EL POST D'AVUI!!!!!! m'encanta aquest partit :-D té algunes idees que s'haurien d'aplicar :-D :-D
quines coses que tenen aquests canadencs!!! almenys deuen tenir campanyes electorals més entretenides que les dels USA.... quin pal!!! estem de McCain i d'Obama.... fins als nassosssssssssssssssss!!!!!!