divendres, 2 de gener del 2009

Nanaimo Bar

Per començar l'any, us explicaré la recepta d'un pastís d'aquests de xocolata amb xocolata que a mi m'agraden.
Una de les meves companyes de pis té l’afició de fer pastissos. Com que la meva addicció als dolços és força coneguda, ara deveu estar pensant que això és la glòria, però no. Una cosa és DE TANT EN TANT (sí, això és una mica ambigu, però què hi farem?) fer un pastisset o anar a comprar coca per esmorzar algun diumenge, però que cada dues o tres setmanes arribis a casa i te la trobis fent pastissos, és diferent. Sí, són boníssims, però això no pot ser sa. Bé, una vegada introduït el tema, com us deveu imaginar, m’he informat de com es fa un dels últims pastissos que va fer, abans de Nadal, el Nanaimo Bar, que a més a més, és una cosa tradicional del Canadà (això d’haver de tastar la gastronomia del país és una excusa molt bona!).

Nanaimo és una ciutat a Vancouver Island, està a unes dues hores i mitja de Victoria. L’origen d’aquest pastís no està gaire clar, però es diu que una mestressa de casa dels anys 50 va presentar-se a un concurs de cuina d’una revista i va posar aquest nom al seu pastís. El pastís va guanyar el concurs i va esdevenir popular arreu del país.

Tot això està molt bé, però va, comencem a parlar del pastís. El primer que cal dir és que la manera més fàcil de fer aquest pastís és comprant unes capses on els ingredients ja estan preparats i només s’han de barrejar. Però com que aquestes capses no són fàcils de trobar a tot arreu, he buscat la recepta tradicional i no sembla pas gaire complicada.

NANAIMO BAR

Capa inferior:

Ingredients:

  • mitja tassa de mantega
  • una quarta part d’una tassa de sucre
  • cinc cullerades de cacao
  • un ou batut
  • una tassa i quart de galetes triturades (jo crec que amb galetes tipus maria pot funcionar bé)
  • mitja tassa de nous ratllades
  • una tassa de coco ratllat

Preparació:

  1. Desfer la mantega amb el sucre i el cacau.
  2. Afegir-hi l’ou i remenar-ho, fins que agafi textura.
  3. Retirar-ho del foc.
  4. Afegir-hi les galetes, el coco i les nous.
  5. Posar la barreja en un motlle quadrat de 20 cm x 20cm (jo ho he fet amb un de rodó i també ha quedat molt bé!).

Segona capa:

Ingredients:

  • mitja tassa de mantega
  • tres cullerades de crema
  • dues culleradetes de vainilla en pols
  • dues tasses de sucre glacé

Preparació:

  1. Barrejar bé tots els ingredients.
  2. Escampar-ho per sobre la capa inferior.

Capa superior:

Ingredients:

  • quatre rajoles de xocolata semi-dolça (de 275 g.)
  • dues culleradetes de mantega

Preparació:

  1. Desfer la xocolata i la mantega al bany Maria.
  2. Deixar-ho refredar i escampar-ho a sobre el pastís.
  3. Posar-ho a la nevera.
  4. Quan estigui fred, tallar-lo en forma de barretes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ja feia dies que no teniem apunts gastronomics... jejejeje.... El NANAIMOBAR tambe ha triumfat per Philadelphia.... ja no en queda ni un bocinet ;-)
T´enyorem sis!!!