dissabte, 30 d’agost del 2008

En un país multicolor...

Anar a comprar en aquest país és molt complicat. Sabeu a les pel·lícules que es veuen aquells supermercats immensos amb uns aparcaments iguals d’immensos plens d’aquelles furgonetes (típicament americanes) que són totes iguals però de diferents colors? Doncs, els supermercats són així! I a tota hora, hi ha famílies (potser perquè la canalla encara fa vacances...) fent la compra, jo diria que per tot un mes! De debò, hi ha gent que fa servir carretons de tres pisos!

Com que la residència no està al centre de la ciutat, està rodejada d’aquest tipus de ‘botiguetes’ on pots trobar, literalment, de tot: a la mateixa botiga et venen menjar, roba, mobles i rodes pel cotxe... i el pitjor és que està tot barrejat. No sé si és una estratègia comercial (per cert, força efectiva), però pots trobar qualsevol tipus de producte a almenys tres llocs diferents dins la mateixa botiga. Una altra gran aventura és trobar coses normals en aquests grans supermercats; l’altre dia, jo volia arròs, normal, blanc, sense cap tipus d’espècia ni condiment, em vaig passejar per un passadís ple de paquets d’arròs... però eren de colors! Heu vist mai arròs de color vermell? Jo sí, es veu que tenia algun tipus de regust de tomàquet. El cas és que quan me’n vaig cansar, li vaig demanar a una dependenta i em va portar a un altre passadís on l’únic paquet d’arròs normal era de 2 kg, i em va dir que no en tenien de més petits.

Això sí que ho tenen aquesta gent: tot és molt gran i de mides rares... Un paquet de galetes (tamany familiar, que ja veig els comentaris del tipus: ‘Esther, que ets una addicta a la xocolata!’) fa 1,1 kg, per què no fa només un kilo? I un suc de taronja, n’hi havia 1,89 l, quin tipus de mesura és aquesta?? També pots comprar bosses de patates congelades de 4 kg i les patates Lay’s i aquestes marques són molt més grans que les normals (sí sí, les normals són les de casa, les d’aquí són estranyes!)

Aquí, tot és de coloraines, no és només l’arròs. Aquest matí, he anat a una cosa anomenada Farmer’s Market, que és com un Mercat del Rebost però una mica més yankie tot plegat. Fins i tot hi havia una parella tocant la guitarra, a l’entrada! La sensació era d’estar a dins un capítol dels Simpsons, gairebé podia veure el Homer tirant-se al damunt de la paradeta dels hot dogs...hehe! Bé, doncs, allà hi venien verdures de colors estranys: hi havia pebrots grocs, tomàquets taronges, api (diria que era api...) taronja i lila, cogombres grocs,...

Bé, i això és tot per avui. Descobrint cada dia més coses d’aquesta ciutat, en aquest final d’estiu tan estrany...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

has de provar totes aquestes verduretes acolorides Esther!!!! n'hi ha que et sorprendràn :-D no vas veure bròquils liles??? són força bons :-D I això del Farmer's market sí que els hi agrada.... a Baltimore també en fan 2 o 3 a la setmana!!!
Si coneixes algun xino fes un tracte amb ell i que et revengui una mica d'arròs de tant en tant :-D :-D

petons,

MARTA

Anònim ha dit...

ei! per cert... acabo de veure les fotos al picassa... i.... lo que és groc és CARBASSÓ, no cogombre :-D i el que tu li dius àpit són bledes :-D Esther..... sense comentaris jajajajajaja

MARTA

Ger ha dit...

ostres pel q sembla a les fotos tot son verdures organiques..... colors raros i formes rares...fins a quin punt pot ser bo això???

Sort que jo i les verdures no som gaire amics.....

ja diràs si t'han agradat o no aquestes coses...

P.D. sempre pots comprar un paquet d'arros de 2 kg i tenir-ne per tot l'any.... jejeje

Esther ha dit...

Sí sí, aquí també en fan dos cada setmana. Això de confondre les verdures... :$ a veure, li pot passar a tothom, a la botiga ja tenia problemes amb els cogombres i els carbassons! hehe!! Per tant, podia ser que hi haguessin bròquils liles i jo no ho distingís...

De fet, no crec que les provi aquestes coses... si ja no menjo les de colors normals! I sí, el paquet d'arròs per tot l'any ja el vaig comprar, no saps el que em va costar portar la compra a casa aquell dia!! És el que té comprar les coses que pesen més a una botiga que està molt lluny!!!

Unknown ha dit...

Esther! Sempre pots intentar aconseguir un carret de la compra! Això si, que sigui de colorins!!!

petons!

Txell ha dit...

Esther esther, potser t'haurem dinventar un admirador secret aviam si així la gent deixa més comentaris... jejeje


Com estem???

Esther ha dit...

Mmm... gràcies, però no fa falta. Pels admiradors secrets hi ha un enllaç a la dreta, allà hi entenen molt i et podran aconsellar!! Hehehe...