diumenge, 21 de setembre del 2008

L'art ocupa espai

L’altre dia, vaig anar a una conferència d’un artista que, parlant amb termes normals, fa obres d’art d’aquestes grans (aquí diuen que és un ‘installation artist’, suposo que perquè deuen estar molta estona muntant i desmuntant les escultures... :-)). Doncs bé, l’artista es diu Frank Shebageget, té ancestres indígenes d’una comunitat anomenada Ojibwa i es dedica a explorar la identitat canadenca, a partir de la barreja de símbols aborígens i occidentals. Per exemple, a la foto, es pot veure l'obra Beavers, que és un homenatge a un dels símbols nacionals del Canadà (el castor), i està formada per 1692 avionets petits de fusta.

La pregunta suposo que és: què tenen a veure els avions, amb els castors i amb les comunitats indígenes del Canadà? Això ho va explicar l'autor, si aneu als enllaços de sota ho explica més bé. Normalment, aquestes comunitats i d’altres que viuen al nord del país es mantenen en contacte amb les altres regions mitjançant avions o vaixells, quan els rius són navegables. Clicant a aquests enllaços podreu veure més obres d’aquest artista:

2 comentaris:

Ger ha dit...

Carai l'Esther...

se'ns està tornant una persona culta i tot!!!

cada dia m'agraden més els posts...

segueix així.... no m'estranya que tinguis més audiència tu que el gentambpocafeina.blogspot.com....

GER

Esther ha dit...

Ja veus! Quan torni, ningú voldrà parlar amb mi per repel·lent!

Per cert, vols dir que has d'aprofitar per fer propaganda del vostre bloc? Hehehe!! Sort en teniu de mi que us comento, que si no...