dimecres, 10 de setembre del 2008

Primers apunts lingüístics

Avui, he descobert l'expressió too little, too late. És una mena de frase feta, que es fa servir quan alguna cosa es fa tard i és insuficient; podríem dir que és una mena d'equivalent, salvant les distàncies, al nostre 'tard i malament' o 'a bones hores!' que tenen matisos diferents, però la idea és semblant.

Una altra cosa que aquí es fa servir molt (tot i que aquesta ja l'havia sentit a Barcelona) és el first order, first served, tot funciona tipus restaurants, que si arribes primer (en teoria, sempre hi han excepcions), et serveixen primer. Doncs aquí les coses es fan així, per exemple, quan la gent es matricula a la universitat per primer cop, hi ha unes places limitades per cada assignatura, però no esperen a tenir totes les sol·licituds, per a adjudicar aquestes places; si arribes i hi ha lloc en aquella classe, t'hi pots apuntar, i si no, mala sort. No sé, suposo que tot són maneres de fer.

4 comentaris:

Txell ha dit...

Ei!! Com anem??? Veig que estàs ben distreta... ;) Aixi m'agrada, que estudiis mol.. jeje

A mi ja se m'acaben les vacances... :( fes maletes... torna a bcn... puah puah puah...
quin pal!!!

Va, aviam si ens trobem alguna estona!!! Muaaa!!!

Txell

PD: admiradors secrets? ueueue

Nani ha dit...

Però si això ja t'ho ensenyen a informàtica!!!! I a BCN!!!!

Hi han les FIFO (First In, First Out) i les LIFO (Last In, First Out)!

Una FIFO seria quan ets al Suma a comprar i estas fent cua (i no es cola ningú). El primer que arriba, és el primer que paga.

I una LIFO seria quan després de tornar de marxa li fas un "bollo" al Ció. L'últim d'arribar al "bollo" és el primer de sortir-ne!

http://es.wikipedia.org/wiki/FIFO
http://es.wikipedia.org/wiki/LIFO

Nani ha dit...

Perdo, qui diu al Suma diu al Pròxim...

Esther ha dit...

Hahaha! Molt bona aquesta explicació, Nani!! Però el que jo deia seria FOFI, què seria això que el primer que surt de la botiga és el primer que torna a entrar (perquè s'ha descuidat alguna cosa)? Llavors quina gràcia té sortir primer...

Quan he clicat a l'enllaç del LIFO, esperava veure una aportació teva al wikipedia amb fotos del "bollo"!!!